Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/woyaro/public_html/slabimnatural.ro/wp-content/themes/greenfarm/functions.php on line 44
Pierderea In Greutate Prin Chirurgie
Pierderea In Greutate Prin Chirurgie
Obezitatea severa este o afectiune cronica, care este foarte dificil de tratat. Pentru unii oameni, chirurgia este un raspuns-sau chirurgie bariatrica – care ajuta prin limitarea consumului de alimente sau intreruperea proceselor digestive. Dar, tineti cont de faptul ca chirurgia este o intreprindere serioasa. Tu ar trebui sa intelegi in mod clar avantajele si dezavantajele asociate cu procedurile dinainte de a lua o decizie.
In primul rand, trebuie sa intelegem modul in care functiile digestive functioneaza.
In mod normal, sucurile digestive corespunzatoare si enzimele ajung la locul potrivit si la momentul potrivit pentru a digera si absorbi caloriile si nutrientii. Dupa ce mestecam si inghitim mancarea, aceasta se duce in jos pe esofag la stomac, in cazul in care un acid puternic continua procesul digestiv. Stomacul poate stoca aproximativ 3 kg de produse
alimentare. In cazul in care continutul stomacului se misca la duoden, primul segment al intestinului subtire, sucurile biliare si pancreatice accelereaza digestia. Particulele de alimente care nu pot fi digerate in intestinal subtire sunt stocate in intestinal gros pana sunt eliminate.
Este chirurgia potrivita pentru tine ?
Conceptul de chirurgie gastric pentru a controla obezitatea a crescut din rezultatele operatiunilor pentru ulcer sau cancer, care scoteau portiuni mari ale stomacului sau intestinului subtire. Deoarece pacientii care au suferit aceste proceduri au avut tendinta de a pierde in greutate dupa operatie, unii medici au inceput sa foloseasca astfel de operatiuni pentru a trata obezitatea severa. Prima operatiune care a fost utilizata pe scara larga pentru obezitatea severa a fost un fel de by-pass intestinal. Aceasta a fost folosita pentru prima data acum 40 de ani si a provocat pierderea in greutate prin malabsorbtie (scaderea capacitatii de a absorbi nutrientii din alimente, deoarece intestinele au fost eliminate sau ocolite).
Ideea a fost ca pacientii ar putea sa manance cantitai mari de alimente, care nu ar fi bine digerate. Problema cu aceasta operatie a fost ca a provocat o pierdere de nutrienti esentiali si efectele sale adverse au fost imprevizibile si uneori fatale. Formularul original al operatiei de by-pass intestinal nu mai este folosit. Chirurgii folosesc acum alte tehnici care produc pierderea in greutate, in primul rand, prin limitarea stomacului. Doua tipuri de proceduri chirurgicale pentru a promova pierderea in greutate sunt:
– chirurgia restricta: In timpul acestor proceduri stomacul este mai mic. O sectiune a stomacului este eliminat sau inchis, limitand cantitatea de alimente detinute.
– Chirurgia malabsortie: Digestia si absorbtia au loc in intestinal subtire. Operatia in aceasta zona scurteaza durata intestinului subtire si/sau schimbarea locului unde se uneste cu stomacul, limitand cantitatea de alimente care este complet digerata si absorbita.
Aceste interventii chirurgicale sunt acum effectuate impreuna cu interventii chirurgicale restrictive. Prin limitarea cantitatii de alimente, sindromului de malabsorbtie sau o combinatie a celor doua, puteti pierde din greutate, deoarece mai putina hrana, fie se duce in stomac, fie sta in intestinal subtire sufficient de lung pentru a fi digerata si absorbita.
Beneficiile si riscurile:
Aceasta fiind o intreprindere serioasainainte de a lua o decizie o decizie, discutati cu medical dumneavoastra despre urmatoarele beneficii si riscuri.
Benefiicile:
– pierderea in greutate: Imediat dupa interventia chirurgicala, majoritatea pacientilor pierd din greutate foarte rapid si continua sa faca acest lucru pana la 18-24 luni dupa procedura. Desi majoritatea pacientilor incep sa recupereze din greutatea lor, putini recastiga totul.
– obezitatea legata de conditiile imbunatatite: De exemplu, studii recente au aratat ca la pacientii obezi cu diabet zaharat, chirurgia bariatrica a dus la un control mai bun de zahar din sange decat medicamentele.
Riscurile si efectele secundare:
– varsaturile: ACesta este un risc comun, cauzat de stomac, fiind mic si prea intins de catre particulele de alimente care nu au fost amestecate bine.
– “sindromul de dumping”: este cauzat de interventia chirurgicala malabsorbtie. Acesta este atunci cand continutul stomacului se misca prea rapid prin intestinal subtire. Simptomele include greata, transpiratii, stare de slabiciune si ocazional diare dupa masa, precum si incapacitatea de a manca dulciuri fara sa deveniti extreme de slab.
– deficientele nutritionale: chirurgia impotriva greutatii poate dezvolta deficiente nutritionale, cum ar fi anemia, osteoporoza si boli osoase metabolice. Aceste deficiente pot fi evitate daca aportul de vitamine si minerale este mentinut.
– complicatii: Unii pacienti pot avea si complicatii. Acestea pot include herniile abdominale, infectii, defalcarea liniei discontinue(folosita pentru a face stomacul mai mic).
– calculi bialiari: mai mult din 1/3 din pacientii obezi care au interventii chirurgicale gastrice dezvolta calculi biliari. Calculii biliari sunt aglomerari de materie cholesterol si de alta natura si sunt formate in vezica biliara. Uneori, acest lucru poate fi prevenit prin luarea de saruri biliare suplimentare pentru primele 6 luni dupa interventia chirurgicala.
– necesitatea de a evita temporar sarcina: Femeile de varsta fertila trebuie sa evite sarcina pana cand greutatea lor devine stabile, deoarece pierderea in greutate rapida si deficientele nutritionale pot dauna copilului in curs de dezvoltare.
– efecte secundare: Acestea include greata, varsaturile, balonarea, diareea, transpiratia excesiva si ameteli.
Daca aveti un indice de masa corporala (IMC) de 40 sau mai mult – care este de aproximativ 100 kg pentru barbate si 80 kg la femei – esti considerat grav obez si prin urmare un candidat pentru chirurgia impotriva greutatii. Chirurgia obezitatii poate fi, de asemenea, o optiune pentru persoanele cu un IMC de 35-40 care sufera de problemele obezitatii
La inceputul anului 2011, cu toate acestea, FDA a aprobat utilizarea chirurgiei persoanelor cu un IMC de 30 sau mai mare. Acest lucru a facut interventiile chirurgicale o optiune pentru mai multe persoane.
Tineti cont de faptul ca la fel ca in alte tratamente pentru obezitate, rezultatele pot varia. In multe cazuri, pacientii sunt obligate sa prezinte dovada ca incercarile lor de a pierde din greutate dietetice au fost ineficiente. O evaluare psihologica poate fi impusa de medici pentru a determina potentialul dumneavoastra.
Urmatoarele intrebari va pot ajuta sa decideti daca operatia este potrivita pentru dumneavaostra:
– Ati incercat sa pierdeti din greutate prin metode conventionale: clase de grup, diete cu putine calorii si exercitii fizice?
– Sunteti bine informat despre procedura chirurgicala, precum si efectele tratamentului?
– Sunteti hotarat sa pierdeti din greutate sis a imbunatatiti sanatatea dumneavoastra?
– Sunteti constient de modul in care viata dumneavoastra se poate schimba (adaptarea la efectele secundare) ?
– Sunteti constient de potentialul de complicatii grave de la procedura, restrictiile associate dietetice si posibila sansa ca aceasta sa nu dea roade? Slabim Natural